recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Verse vissoep

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - bruin stokbrood (1 )
  • - diepvries wilde zalmfilet (250 gram)
  • - diepvries kabeljauw filets (250 gram)
  • - visbouillon (van tabletten) (500 ml)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - tomaten (750 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de vis ontdooien en snijd hem in stukken.
  • 2 Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • 3 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 4 Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
  • 5 Roer de tomaten, tijm en paprikapoeder erdoor en bak alles nog 2 minuten.
  • 6 Schenk de bouillon erbij en kook de soep in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Pureer de soep met een staafmixer (of in de blender) en voeg de kabeljauw en zalm met wat zout en peper naar smaak toe.
  • 8 Laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken tot de vis gaar is.
  • 9 Serveer de soep in wijde kommen en geef het stokbrood erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.