recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Vijgenbonbons

Bijgerecht
7 personen
50 min
Ingrediënten
  • - extra pure chocolade (tenminste 72% cacao) (200 gram)
  • - gedroogde vijgen (250 gram)
  • - 2-3 cm verse gemberwortel
  • - sinaasappel (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Boen de sinaasappel schoon.
  • 2 Rasp de oranje schil van de sinaasappel dun af.
  • 3 Pers de sinaasappel uit.
  • 4 Schil het stukje gember en rasp het op een fijne rasp, er is ongeveer een eetlepel geraspte gember nodig.
  • 5 Snijd de vijgen in stukjes en doe ze met de sinaasappelrasp en gember in de keukenmachine.
  • 6 Voeg enkele eetlepels sinaasappelsap toe.
  • 7 Pureer de vijgen tot een stevig en plakkerig mengsel.
  • 8 Meng als het kruimelig blijft nog wat sinaasappelsap erdoor.
  • 9 Vorm het vijgenmengsel met natte handen tot balletjes ter grootte van een stuiter.
  • 10 Breng in een pan een laag water aan de kook.
  • 11 Breek de chocolade boven een metalen kom of steelpan in stukjes.
  • 12 Hang de kom of steelpan boven de laag kokend water en laat de chocolade al roerend smelten tot het een gladde saus wordt.
  • 13 Steek een vijgenballetje aan de satéprikker en wentel het rondom door de gesmolten chocolade en leg de bonbons op het bakpapier.
  • 14 Laat de chocolade in de koelkast in 20-30 minuten stevig worden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.