recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Vis in pittige mosterdcurry

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - vastkokende aardappelen (2 )
  • - mosterd (pittig) (2 eetlepels)
  • - griekse yoghurt (4 eetlepels)
  • - rijpe tomaten (2 )
  • - paprikapoeder (1 theelepel)
  • - kurkuma (koenjit) (1 theelepel)
  • - gemalen komijn (2 theelepels)
  • - verse gemberwortel (3 cm)
  • - rode peper (1 )
  • - olie (3 eetlepels)
  • - kabeljauwfilet (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de kabeljauwfilet ontdooien.
  • 2 Haal de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn.
  • 3 Raps de gemberwortel.
  • 4 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 5 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van 1 cm.
  • 6 Dep de kabeljauw droog met keukenpapier.
  • 7 Zorg dat je twee geljike stukken per persoon hebt.
  • 8 Bestrooi de vis met zout.
  • 9 Verwarm de olie in een hapjespan en roer de rode peper, gember, komijn, kurkuma en paprika erdoor.
  • 10 Fruit dit mengsel zachtjes tot het lekker gaat ruiken.
  • 11 Schep de tomaten en yoghurt erdoor en bak alles al roerend op zacht vuur tot het een lichtbruine pasta wordt.
  • 12 Schenk er het water bij en breng de saus al roerende aan de kook.
  • 13 Schep de mosterd en de aardappelblokjes door de saus en leg de stukken kabeljauw ertussen.
  • 14 Laat de curry nog 8-10 minuten zachtjes sudderen tot de aardappel en vis gaar zijn.