recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Vis met prei uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - water (75 ml)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - winterwortel (300 gram)
  • - tafelaardappelen (500 gram)
  • - preien (2 )
  • - visfilet (400 gram)
  • - oud wit brood (2 sneetjes)
  • - knoflook (1 teen)
  • - tijmblaadjes (vers) (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd de winterwortel in kleine blokjes.
  • 3 Schil de aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
  • 4 Snijd de preien in dunne ringen.
  • 5 Verhit de helft van de olijfolie in een wok en roerbak de wortel en aardappel 3 minuten, schep de prei erdoor en roerbak nog 3 minuten.
  • 6 Schep er het water door en voeg wat zout en peper toe.
  • 7 Verdeel dit mengsel in een lage ovenschaal.
  • 8 Snijd de vis in twee stukken per persoon.
  • 9 Leg de stukken vis ertussen.
  • 10 Verkruimel het brood.
  • 11 Schep het broodkruim in een kom om met knoflook, tijm, peper en de rest van de olijfolie.
  • 12 Verdeel dit mengsel over de vis en groente en druk het iets aan.
  • 13 Bak de visschotel in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.