recepten

Zoeken in alle recepten

Vis-teriyaki met roergebakken groenten

Vis-teriyaki met roergebakken groenten

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
  • - diepvries kabeljauw filets (500 gram)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - sojasaus (100 ml)
  • - gekonfijte gember (4 bolletjes)
  • - gembersiroop (uit potje gember) (2 eetlepels)
  • - winterwortel (250 gram)
  • - spitskool (250 gram)
  • - prei (1 )
  • - water (75 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snijd de vis in twee stukken per persoon.
  • 3 Wrijf de vis in met versgemalen zwarte peper en bak de stukken vis in een koekenpan met tweederde van de olie in 3 minuten bruin.
  • 4 Schenk de sojasaus met gembersiroop erbij en smoor de vis in nog 8 minuten gaar.
  • 5 Keer de stukken regelmatig en laat het vocht indampen, totdat de vis omhuld wordt met een stroperig laagje.
  • 6 Snijd de wortel in luficerdunne reepjes.
  • 7 Snijd de spitskool in dunne reepjes.
  • 8 Snijd de prij in dunne ringen.
  • 9 Roerbak de wortel, spitskool en prei 2-3 minuten in een wok met de rest van de olie eetlepels olie.
  • 10 Snijd de gember in plakjes.
  • 11 Voeg de plakjes gember en het water toe en verwarm de groente tot het vocht verdampt is.
  • 12 Serveer de vis met de saus erover op borden en schep de rijst en groenten ernaast.