recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Vis-teriyaki met roergebakken groenten

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
  • - diepvries kabeljauw filets (500 gram)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - sojasaus (100 ml)
  • - gekonfijte gember (4 bolletjes)
  • - gembersiroop (uit potje gember) (2 eetlepels)
  • - winterwortel (250 gram)
  • - spitskool (250 gram)
  • - prei (1 )
  • - water (75 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snijd de vis in twee stukken per persoon.
  • 3 Wrijf de vis in met versgemalen zwarte peper en bak de stukken vis in een koekenpan met tweederde van de olie in 3 minuten bruin.
  • 4 Schenk de sojasaus met gembersiroop erbij en smoor de vis in nog 8 minuten gaar.
  • 5 Keer de stukken regelmatig en laat het vocht indampen, totdat de vis omhuld wordt met een stroperig laagje.
  • 6 Snijd de wortel in luficerdunne reepjes.
  • 7 Snijd de spitskool in dunne reepjes.
  • 8 Snijd de prij in dunne ringen.
  • 9 Roerbak de wortel, spitskool en prei 2-3 minuten in een wok met de rest van de olie eetlepels olie.
  • 10 Snijd de gember in plakjes.
  • 11 Voeg de plakjes gember en het water toe en verwarm de groente tot het vocht verdampt is.
  • 12 Serveer de vis met de saus erover op borden en schep de rijst en groenten ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.