recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Viscurry met gele rijst

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - kokosmelk (1 blik)
  • - tilapiafilet (600 gram)
  • - kerriepoeder (1.5 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - uien (2 )
  • - zonnebloemolie (3 eetlepels)
  • - broccoliroosjes (1 zak)
  • - bloemkoolroosjes (1 zak)
  • - gele rijst (1 pak)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de ui in partjes.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Snijd de tilapiafilet in stukken van 3 cm.
  • 4 Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  • 5 Kook de bloemkool- en broccoliroosjes in 3-4 minuten beetgaar in ruim kokend water.
  • 6 Laat ze uitlekken in een vergiet.
  • 7 Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
  • 8 Schep de kerriepoeder erdoor en leg de stukken vis erin.
  • 9 Bak de vis 2 minuten.
  • 10 Schenk dan de kokosmelk erbij en voeg zout naar smaak toe.
  • 11 Stoof de vis in 5 minuten zachtjes gaar.
  • 12 Schep de bloemkool en broccoli erdoor en warm de curry nog even door.
  • 13 Schep de rijst in diepe borden en schep de viscurry erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.