recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Viscurry met rijst

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
  • - lijngevangen kabeljauwfilet (500 gram)
  • - bloem (2 eetlepels)
  • - zonnebloemolie (4 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - wortel (200 gram)
  • - bleekselderij (3 stengels)
  • - milde kerriepoeder (1.5 eetlepel)
  • - tomatenblokjes (uit blik) (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg ervoor dat u voor elk persoon twee stukken kabeljauwfilet heeft.
  • 2 Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar.
  • 3 Wrijf de vis in met zout en peper.
  • 4 Wentel de stukken door de bloem en bak ze in 5 minuten bruin in een hapjespan met hete olie.
  • 5 Snipper de uil.
  • 6 Snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes.
  • 7 Leg de vis op een bord en bak de ui, wortel en bleekselderij met de kerriepoeder 2-3 minuten zachtjes in het bakvet.
  • 8 Roer de tomatenblokjes met het vocht, een beetje water en wat zout en peper door de groente.
  • 9 Laat de saus 3-4 minuten zachtjes pruttelen.
  • 10 Leg de stukken vis erin en warm de curry nog even goed door.
  • 11 Serveer de rijst in diepe borden en schep de rijst met de curry erop.