recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Viskoekjes met wortelpuree

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - zout (1 theelepel)
  • - bosuitjes (2 stuks)
  • - roomboter (40 g)
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - bloem (2 eetlepels)
  • - ei (1 stuks)
  • - pangasius (400 g)
  • - tortillachips (50 g)
  • - kruimige aardappelen (300 g)
  • - winterwortel (600 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met rijst.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de winterwortel in blokjes; Snijd de kruimige aardappelen in blokjes; Snijd de pangasius in stukken; Splits het ei; Hak de peterselie fijn; Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • 3 Kook de wortel en aardappel in weinig water met zout in 20 minuten gaar.
  • 4 Verkruimel de chips in de keukenmachine en doe dit over in een diep bord.
  • 5 Pureer daarna de vis in de keukenmachine en meng de eidooier, bloem, de afgemeten hoeveelheid zout, peper en peterselie erdoor.
  • 6 Vorm dit mengsel tot 2 koekjes per persoon, wentel ze eerst door het eiwit en daarna door de verkruimelde chips.
  • 7 Bak de viskoekjes in de helft van de boter op matig hoog vuur in 6-8 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Giet de wortels en aardappels af, stamp ze fijn en meng ze met de andere helft van de boter en een scheut kookvocht tot een smeuïge puree.
  • 9 Roer de bosuitjes met zout en peper naar smaak erdoor.
  • 10 Serveer de viskoekjes met de wortelpuree.
  • 11 Wijntip: Een sappige witte wijn, bijvoorbeeld Huiswijn droog wit of Larcisse.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.