recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Vispakketje met paprika en chimichurri

Hoofdgerecht
4 personen
385 min
Ingrediënten
  • - diepvries tilapia's van ca 125 gram (4 stukken)
  • - puntpaprika's (2 )
  • - olijfolie (100 ml)
  • - wittewijnazijn (1.5 eetlepel)
  • - verse oregano (1 eetlepel)
  • - platte peterselie (30 gram)
  • - rode peper (0.5 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rode uien (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper een 0.25 deel van de ui heel fijn en snijd de rest van de uien in dunne ringen.
  • 2 Snijd de paprika’s in dunne reepjes.
  • 3 Hak de knoflook, rode peper, peterselie en oregano (verse) met de hand of in de keukenmachine fijn.
  • 4 Meng al deze ingrediënten in een schaal en roer de azijn en olijfolie erdoor.
  • 5 Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
  • 6 Laat de chimichurri minstens 3-4 uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
  • 7 Spreid 4 stukken aluminiumfolie uit en verdeel de paprikareepjes en uiringen erover.
  • 8 Wrijf de stukken vis in met zout en peper en leg ze in het midden op de paprika.
  • 9 Schep op elk stuk vis een volle eetlepel chimichurri.
  • 10 Vouw het folie rond de vis omhoog en vouw de pakketjes dicht.
  • 11 Leg de pakketjes op de barbecue en laat de vis en paprika in 10-12 minuten gaar worden.
  • 12 Geef de rest van de chimichurri erbij.
  • 13 Lekker met een frisse salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.