recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Visschotel met zuurkool en spek

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - magere spekblokjes (100 gram)
  • - olijfolie (1 eetlepel)
  • - ui (1 )
  • - milde paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - zuurkool (750 gram)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - tafelaardappelen (800 gram)
  • - tilapiafilet (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Bak de spekblokjes in een hapjespan met olijfolie zachtjes knapperig bruin.
  • 2 Schep het uitgesmolten vet in een kom.
  • 3 Bak de ui in het overgebleven vet glazig.
  • 4 Roer de zuurkool met paprikapoeder, tijm en wat zout en peper erdoor en schenk er het water bij.
  • 5 Smoor de zuurkool 10 minuten op zacht vuur.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 7 Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • 8 Kook de aardappelblokjes in 5 minuten beetgaar en laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 9 Zorg voor twee stukken vlees per persoon.
  • 10 Kruid de stukken vis met zout en peper.
  • 11 Verdeel de zuurkool in een lage ovenschaal en leg de vis ertussen.
  • 12 Schep de aardappelblokjes door het spekvet en verdeel ze over de zuurkool en vis.
  • 13 Bak de schotel in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.