recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Visspiesen met rauwe ham en groene salade

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - basilicumblaadjes
  • - ijsbergsla (1 krop)
  • - yoghurt (3 eetlepels)
  • - rauwe ham (100 gram)
  • - citroen (0.5 )
  • - diepvries lijngevangen kabeljaus (400 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - sugarsnaps (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de kabeljauw ontdooid is.
  • 2 Deel de kabeljauw zo dat u vier stukken per persoon heeft.
  • 3 Kook de sugarsnaps in ruim water met wat zout in 6-8 minuten beetgaar.
  • 4 Spoel ze in een zeef onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 5 Bak de krieltjes in een hapjespan met de helft van de olijfolie afgedekt in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
  • 6 Pers en rasp de citroen.
  • 7 Wrijf de stukken vis in met citroensap en peper en wikkel ze in een reep ham.
  • 8 Spies per persoon een spies en bestrijk ze dun met olijfolie.
  • 9 Rooster de spiesen in een grillpan op matig hoog vuur in 6-8 minuten bruin en gaar.
  • 10 Meng in een slaschaal een beetje citroensap met yoghurt, een vierde van de olijfolie, citroenrasp en wat zout en peper tot een dressing.
  • 11 Schep de ijsbergsla, sugarsnaps en basilicumblaadjes er door.
  • 12 Leg de visspiesen op borden en schep de krieltjes en salade ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.