recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Vistaart met wortelsalade

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - diepvries deeg voor hartige taart (5 plakjes)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - prei (1 )
  • - griekse visfilet (250 )
  • - eieren (3 )
  • - melk (100 ml)
  • - winterwortel (400 gram)
  • - platte peterselie (2 eetlepels)
  • - citroen (0.5 )
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de diepvries deeg ontdooid is.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van 30 cm.
  • 4 Bekleed een ingevette lage taartvorm met het deeg.
  • 5 Snijd de prei in dunne ringen.
  • 6 Verhit een derde van de olie in een wok en roerbak de prei in 3 minuten beetgaar.
  • 7 Verdeel de prei en vis over de taartbodem.
  • 8 Klop de eieren los met melk en wat zout en peper en schenk ze over de vis.
  • 9 Bak de taart in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Rasp de wortel.
  • 11 Meng de geraspte wortel in een schaal met de peterselie, olijfolie en het citroensap.
  • 12 Serveer de salade bij de taart.