DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Vlaams stoofvlees met verse frieten en mayo

Hoofdgerecht Gemiddeld 30 minuten
(1)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Snijd de riblappen in blokjes van ongeveer 3 cm. Meng het vlees met de mix voor rundvlees. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm de oven voor op 160°C. Stap 2 Smelt boter in een grote braadpan op hoog vuur. Bak het vlees in 5 minuten bruin, draai het vuur naar middelhoog en voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Stap 3 Blus het geheel af met het bier. Voeg de laurier en kruidnagel toe en breng aan de kook. Plaats de deksel op de pan en plaats de pan in de oven. Laat het gedurende 2,5 uur langzaam garen, roer eens per half uur door. Stap 4 Snijd de aardappel (met of zonder schil) tot dikke frieten van ongeveer 1 cm dik. Spoel de friet onder stromend water en leg vervolgens minimaal 30 minuten in koud water. Stap 5 Verwarm de frituur voor tot 160°C. Laat de frieten goed uitlekken en droog ze vervolgens op een keukendoek. Bak de friet 5 minuten voor op 160°C. Laat uitlekken op keukenpapier en minimaal 30 minuten afkoelen. Stap 6 Verwarm de frituurpan tot 180°C. Bak de frieten in 3 minuten krokant en breng op smaak met zout. Stap 7 Verwijder de laurierblaadjes uit het stoofvlees. Serveer het stoofvlees met de frieten en mayonaise.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Bekijk hoe je dit recept maakt In onze video leggen wij je stap voor stap uit wat je moet doen om dit recept op tafel te krijgen. Eet smakelijk!
Aanvullende benodigdheden - frituurpan
Voedingswaarden (per portie)
Energie 991 kcal
Eiwit 63 g
Koolhydraten 68 g
Vet 49 g
Waarvan verzadigd 16 g
Trefwoorden
vleesstovenrecepten