recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Volkoren spaghetti met aubergine

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - parmezaanse kaas (50 gram)
  • - griekse yoghurt (150 gram)
  • - volkoren spaghetti (300 gram)
  • - oreganoblaadjes (vers) (2 eetlepels)
  • - kappertjes (1 eetlepel)
  • - olijven (zwart zonder pit) (6 )
  • - rijpe tomaten (4 )
  • - aubergines (2 )
  • - knoflook (fijngehakt) (2 tenen)
  • - ui (gesnipperd) (1 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
  • 2 Snij de aubergines in blokjes en schep de blokjes erdoor en bak ze al omscheppend vier minuten tot ze beginnen te kleuren.
  • 3 Snij de tomaten in stukjes en halveer de olijven.
  • 4 Voeg de tomaatstukjes, olijven, kappertjes en een eetlepel oregano toe en laat alles ruim een kwartier zachtjes sudderen tot het een lekkere saus wordt.
  • 5 Kook intussen de volkoren spaghetti in een pan met ruim water met wat zout in twaalf minuten beetgaar.
  • 6 Voeg na tien minuten sudderen van de saus een soeplepel van het pastakookvocht aan de saus toe en roer goed door.
  • 7 Giet de pasta af en verdeel over de pastaborden.
  • 8 Schep de auberginesaus erop.
  • 9 Schep in het midden een flinke lepel Griekse yoghurt en garneer met Parmezaanse kaas en oreganoblaadjes.