recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Volkorenspaghetti met knolselderij en ham

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - volkorenspaghetti (300 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - tomatenpuree (70 gram)
  • - knolselderij (400 gram)
  • - prei (1 )
  • - dikke plakken ham (200 gram)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de spaghetti in ruim kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
  • 4 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook zachtjes glazig.
  • 5 Bak de tomatenpuree heel even mee en schep dan de knolselderij, prei en ham erdoor.
  • 6 Schep er een halve soepopscheplepel pastakookvocht per persoon bij en smoor de knolselderij in 6-8 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Giet de spaghetti af en verdeel de pasta in diepe borden.
  • 8 Schep de groentesaus erop en strooi de peterselie erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.