recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Waanzinnige worteltjes

Bijgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - bieslook (10 sprietjes)
  • - boter (25 gram)
  • - sinaasappel (1 )
  • - wortels (1 bos)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Snijd de wortels los van de bos, laat er wel een klein stukje groen aan zitten.
  • 3 Schil de wortels met een dunschiller en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
  • 4 Boen de sinaasappel schoon onder stromend water en droog hem af.
  • 5 Rasp de oranje schil er met een fijne rasp af.
  • 6 Pers de sinaasappel uit.
  • 7 Smelt de boter in een steelpan op zacht vuur.
  • 8 Verdeel de sinaasappelrasp over de worteltjes en strooi er wat zout over.
  • 9 Maal er wat zwarte peper boven.
  • 10 Sprenkel drie kwart eetlepels sinaasappelsap over de worteltjes en schenk de gesmolten boter erover.
  • 11 Dek de wortels af met een stuk bakpapier en schuif de schaal in het midden van de oven.
  • 12 Bak de worteltjes in maximaal een half uur gaar.
  • 13 Keer ze tussendoor een keertje.
  • 14 Verwijder het bakpapier tien minuten voor tijd.
  • 15 Knip de sprietjes bieslook met een schaar in stukjes van een halve centimeter.
  • 16 Neem de schaal uit de oven en strooi de bieslook over de worteltjes.
  • 17 Lekker met gebakken vis(sticks).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.