recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Walnoten-baklava

Nagerecht
4 personen
115 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - citroensap (2 eetlepels)
  • - filodeeg (0.5 pak)
  • - roomboter (75 gram)
  • - suiker (150 gram)
  • - walnoten (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat het deeg ontdooid is.
  • 2 Laat de roomboter smelten.
  • 3 Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 4 Maal de walnoten in de keukenmachine fijn en meng met 25 g suiker en 2 eetlepels gesmolten boter.
  • 5 Bestrijk het bakblik met gesmolten boter en leg er een vel filodeeg in.
  • 6 Bestrijk dit met boter en leg er weer een vel filodeeg op.
  • 7 Verdeel er een derde van het walnootmengsel over.
  • 8 Leg hierop weer een vel filodeeg.
  • 9 Bestrijk dit met boter en dek af met nog een vel filodeeg.
  • 10 Verdeel er weer een laag noten over.
  • 11 Herhaal deze volgorde nog een keer en dek af met twee vellen filodeeg.
  • 12 Bestrijk de bovenste laag royaal met het restant boter.
  • 13 Druk alles iets aan en snijd de baklava tot helemaal op de bodem in ruitjes.
  • 14 Bak de baklava in de oven in vijfentwintig tot dertig minuten goudbruin en gaar.
  • 15 Breng in een steelpan het water met de rest van de suiker al roerend aan de kook.
  • 16 Laat hetvier tot zes minuten inkoken tot een heldere siroop.
  • 17 Roer het citroensap erdoor.
  • 18 Zet de pan in een bak koud water en laat de siroop afkoelen.
  • 19 Schenk direct uit de oven de koude siroop over de baklava.
  • 20 Laat nog zestig minuten intrekken.
  • 21 Serveer de blokjes baklava op een schaal.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.