recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Walnoten-kaasbrood

Lunch
10 personen
170 min
Ingrediënten
  • - lauwwarm water (250 ml)
  • - zout (10 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - oregano, vers (2 eetlepels)
  • - walnoten (150 gram)
  • - parmezaanse kaas (100 gram)
  • - instant gist (1 zakje)
  • - bloem (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Meng in een kom de bloem met de gist, kaas, 2/3 van de fijngehakte walnoten, de verse, fijngehakte oregano en het zout.
  • 2 Maak in het midden een kuiltje en het water en de olijfolie erin.
  • 3 Meng alles tot een zacht deeg en laat dit een kwartiertje staan.
  • 4 Kneed het deeg daarna op een met wat olie bestreken werkvlak tot het soepel en elastisch is.
  • 5 Vorm het deeg tot een bal en laat deze in de kom afgedekt met plasticfolie in ruim een uur op een warme plaats (bijvoorbeeld in de oven op 40 °C) rijzen tot het volume verdubbeld is.
  • 6 Druk het gerezen deeg op het met olie bestreken werkvlak uit tot een lap van 3 cm dik en rol deze losjes op.
  • 7 Vorm de rol tot een ovaal brood en leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 8 Strooi de resterende walnoten over het brood en druk ze iets in het deeg.
  • 9 Dek het brood af met een met bloem bestoven schone doek en laat het op een warme plaats nog een uur rijzen.
  • 10 Verwarm de oven voor op 220 °C, schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak het brood in ongeveer een half uur goudbruin en gaar.