recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Walnoten-kaasbrood

Lunch
10 personen
170 min
Ingrediënten
  • - lauwwarm water (250 ml)
  • - zout (10 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - oregano, vers (2 eetlepels)
  • - walnoten (150 gram)
  • - parmezaanse kaas (100 gram)
  • - instant gist (1 zakje)
  • - bloem (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Meng in een kom de bloem met de gist, kaas, 2/3 van de fijngehakte walnoten, de verse, fijngehakte oregano en het zout.
  • 2 Maak in het midden een kuiltje en het water en de olijfolie erin.
  • 3 Meng alles tot een zacht deeg en laat dit een kwartiertje staan.
  • 4 Kneed het deeg daarna op een met wat olie bestreken werkvlak tot het soepel en elastisch is.
  • 5 Vorm het deeg tot een bal en laat deze in de kom afgedekt met plasticfolie in ruim een uur op een warme plaats (bijvoorbeeld in de oven op 40 °C) rijzen tot het volume verdubbeld is.
  • 6 Druk het gerezen deeg op het met olie bestreken werkvlak uit tot een lap van 3 cm dik en rol deze losjes op.
  • 7 Vorm de rol tot een ovaal brood en leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 8 Strooi de resterende walnoten over het brood en druk ze iets in het deeg.
  • 9 Dek het brood af met een met bloem bestoven schone doek en laat het op een warme plaats nog een uur rijzen.
  • 10 Verwarm de oven voor op 220 °C, schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak het brood in ongeveer een half uur goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.