DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Warm bladerdeegtaartje met appel

Tussendoortje Eenvoudig 0 minuten
(0)
Tussendoortje Eenvoudig

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg op het werkvlak en laat ze ontdooien. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers de citroen uit. Verkruimel het amandelspijs boven een kom, maak het met een vork fijn. Voeg de citroenrasp met 2 eetlepels citroensap en de crème fraîche toe en roer alles tot een romig mengsel. Stap 2 Was de appels, dep ze droog en halveer ze. Verwijder de klokhuizen en leg de halve appels met het snijvlak op een plank. Snijd appels met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Wrijf de appelplakjes in met citroensap. Stap 3 Halveer de plakjes bladerdeeg, rol ze in de breedte iets uit en leg de plakjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Bestrijk de plakjes met het amandelspijsmengsel en leg de plakjes appel er dakpansgewijs, dicht op elkaar op, zodat je steeds rode boogjes schil en een klein stukje vruchtvlees ziet. Stap 4 Roer de abrikozenjam los met 1-2 eetlepels citroensap en bestrijk de appelplakjes ermee. Schuif de bakplaat onder in de oven en bak de taartjes in 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer met vanilleroom en strooi wat blaadjes van de tijm over de taartjes.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden (per portie)
Energie 0 kcal
Eiwit 0 g
Koolhydraten 0 g
Vet 0 g
Waarvan verzadigd 0 g
Trefwoorden
appeltaartappelreceptenappeligelstarzomerapple