recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Warme broodjes met roerei

Lunch
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - geraspte kaas (50 gram)
  • - slagroom (4 eetlepels)
  • - eieren (6 )
  • - basilicum (2 takjes)
  • - bieslook (15 sprietjes)
  • - rauwe ham (6 plakjes)
  • - zachte boter (50 gam)
  • - luxe witte bollen (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd van elk broodje het bolle kapje af en hol de broodjes uit, door het middelste broodkruim er met je vingers uit de plukken.
  • 3 Pluk er zoveel kruim uit dat er een hol broodje met een rand van 1 cm dik overblijft.
  • 4 Bestrijk de binnenkant en de buitenkant van de broodjes dun met de helft van de boter en zet de broodjes op de bakplaat.
  • 5 Leg de kapjes ernaast.
  • 6 Schuif de bakplaat in de oven en bak de broodjes in 8-10 minuten goudbruin en knapperig.
  • 7 Zet daarna de ovendeur open, maar laat de broodjes in de oven staan tot je ze nodig hebt.
  • 8 Terwijl de broodjes in de oven staan, vouw je de plakjes ham in de lengte dubbel en rol je ze losjes op tot roosjes.
  • 9 Knip de sprietjes bieslook in kleine stukjes.
  • 10 Pluk de blaadjes basilicum van de takjes.
  • 11 Leg per persoon een mooie blaadje apart voor het garneren.
  • 12 Snijd de rest van de blaadjes in reepjes.
  • 13 Breek de eieren boven een kom en klop de eieren met een vork los.
  • 14 Roer de slagroom, kaas en de kruiden erdoor.
  • 15 Voeg ook een beetje zout en peper toe.
  • 16 Zet een pan met een dikke bodem op zacht vuur en laat hierin de rest van de boter smelten.
  • 17 Schenk het eimengsel in de pan en laat het mengsel, terwijl je roert met een houten lepel, dikker worden.
  • 18 Het roerei is goed als het dik is, maar nog wel mooi glanst.
  • 19 Neem de bakplaat met de broodjes uit de oven en zet de broodjes op de borden.
  • 20 Schep het roerei in de broodjes en leg een hamroosje op het ei.
  • 21 Garneer met een blaadje basilicum.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.