recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Warme stroopwafel met ijs en sinaasappel

Nagerecht
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - spuitbus met slagroom
  • - grote bollen slagroomijs (4 )
  • - roomboterstroopwafels (5 )
  • - sinaasappellikeur (grand marnier of cointreau) (2 eetlepels)
  • - suiker (2 eetlepels)
  • - sinaasappels (3 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de schil van de sinaasappels dik af en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
  • 2 Vang het vocht dat hierbij uit de sinaasappels loopt op en meng het met de suiker en likeur.
  • 3 Schep de sinaasappelpartjes erdoor en laat ze zeker 1 uur staan.
  • 4 Snijd een stroopwafel in stukjes.
  • 5 Leg de andere stroopwafels op een bord en verwarm ze 1 minuut in de magnetron op vol vermogen.
  • 6 Leg de warme stroopwafels op borden en schep er een flinke bol slagroomijs op.
  • 7 Verdeel de sinaasappelpartjes over het ijs en spuit er een grote toef slagroom op.
  • 8 Strooi de stroopwafelkruimels erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.