recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Warme stroopwafel met roomijs en sinaasappel

Nagerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - kaneel
  • - spuitbus met slagroom (1 )
  • - sinaasappellikeur (75 ml)
  • - roomijs (500 ml)
  • - stroopwafels (4 )
  • - sinaasappel(s) (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • 2 Vang het uitlopende sap hierbij op.
  • 3 Verwarm het sap met de partjes in een steelpan.
  • 4 Verwarm de stroopwafels samen 1 minuut in de magnetron.
  • 5 Leg de stroopwafels elk op een bord.
  • 6 Schep er een flinke bol ijs op en schenk de likeur erover.
  • 7 Leg de sinaasappelpartjes erop en spuit er een toef slagroom op.
  • 8 Bestuif met wat kaneel.