recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Warme taartjes met paddenstoelenragout

Voorgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - overjarige kaas (25 g)
  • - geroosterde paprika’s (uit pot) (2 stuks)
  • - slagroom (125 ml)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - paddenstoelen seizoensmelange (300 g)
  • - boter (25 g)
  • - deeg voor hartige taart (4 plakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Ontdooi de deeg voor hartige taart; Snijd de geroosterde paprika’s (uit pot) in repen; Snijd de overjarige kaas in flinters; Hak de peterselie grof.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Vet de kleine ovenschaaltjes in en leg de plakjes deeg erin.
  • 4 Duw de rand onregelmatig omhoog zodat een bakje ontstaat.
  • 5 Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • 6 Bestrijk het deeg met boter.
  • 7 Bak de taartjes in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen met citroensap en tijm op hoog vuur bruin, laat het vocht verdampen.
  • 9 Roer de room met zout en peper naar smaak erdoor en verwarm alles 3-4 minuten tot het een dikke saus wordt.
  • 10 Zet de taartjes op borden en vul ze met de paddenstoelenragout.
  • 11 Leg de repen paprika langs de bakjes.
  • 12 Strooi de kaas en peterselie voer de ragout.
  • 13 Wijntip: Een volle witte wijn, zoals Mâcon Villages Grandes Vignes of Kleinrivier Chardonnay.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.