recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Warme taartjes met ragout

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - bladerdeeg (4 plakjes)
  • - boter (25 gram)
  • - paddenstoelen (300 gram)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - tijm (1 eetlepel)
  • - slagroom (120 ml)
  • - paprika’s (pot) (2 zakje(s))
  • - geraspte kaas (25 gram)
  • - peterselie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Vet 4 kleine ovenschalen in.
  • 3 Leg daar het bladerdeeg zo in dat er een bakje ontstaat.
  • 4 Prik met een vork wat gaten in de bodem.
  • 5 Bestrijk het deeg met de boter.
  • 6 Bak het in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 7 Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen met citroensap en tijm op hoog vuur bruin tot het vocht verdampt is.
  • 8 Breng de slagroom op smaak met peper en zout en roer dit door de paddenstoelen tot een dikke ragout ontstaat.
  • 9 Zet de bladerdeegbakjes op borden en vul ze met de ragout.
  • 10 Snijd de geroosterde paprika in repen en leg deze naast de bakjes.
  • 11 Strooi kaas en peterselie over de ragout.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.