recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Warme tulband met salade van cranberry’s en druiven

Ontbijt
7 personen
30 min
Ingrediënten
  • - mascarpone of griekse yoghurt (250 gram)
  • - moskovische tulband (1 )
  • - gepelde walnoten (25 gram)
  • - groene pitloze druiven (200 gram)
  • - kaneel (0.5 theelepel)
  • - sinaasappels (4 )
  • - suiker (2 eetlepels)
  • - neutrale olie (1 eetepel)
  • - verse cranberry's (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 2 Verdeel de cranberry’s in een bakblik en schep ze om met de olie.
  • 3 Schuif het bakblik in de oven en rooster de cranberry’s 4-6 minuten tot ze openknappen.
  • 4 Doe de warme cranberry’s over in een schaal en schep ze direct om met de suiker.
  • 5 Boen een kwart van de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil eraf.
  • 6 Schil de rest van de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
  • 7 Halveer de partjes en schep ze met de sinaasappelrasp, kaneel, de gehalveerde druiven en de grof gehakte walnoten door de cranberry’s.
  • 8 Bewaar de salade tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • 9 Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 10 Zet de tulband op een platte ovenvaste schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de tulband met poedersuiker erover in circa 5 minuten warm worden tot de poedersuiker licht begint te karamelliseren.
  • 11 Snijd de tulband aan tafel in punten en serveer op bordjes met wat cranberrysalade en mascarpone ernaast.