recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Warme wintersalade met makreel

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - volkorenbolletjes (4 )
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - tijm (1 eetlepel)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - mosterd (0.5 eetlepel)
  • - sinaasappel (1 )
  • - gerookte makreel (350 )
  • - winterwortel (1 )
  • - spitskool (0.5 )
  • - sperziebonen (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de sperziebonen.
  • 2 Snijd de spitskool in brede repen.
  • 3 Snijd de winterwortel in lange smalle linten.
  • 4 Pers de sinaasappel.
  • 5 Snijd de bieslook in stukjes van 1 cm.
  • 6 Kook de sperziebonen 8 minuten in een grote pan met ruim water en wat zout.
  • 7 Voeg na 5 minuten de witte kool en winterwortel toe en kook alles in nog 3 minuten beetgaar.
  • 8 Verwijder het vel met de kop van de makreel, neem het visvlees van de graten en verwijder ook kleine graatjes.
  • 9 Klop in een grote schaal het sinaasappelsap met de mosterd, olijfolie, tijm en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing.
  • 10 Laat de groenten in een vergiet even uitlekken en schep de groente nog warm door de dressing.
  • 11 Schep de salade in wijde kommen en strooi de bieslook erover.
  • 12 Leg de stukken makreel erop.
  • 13 Serveer de salade met de volkorenbolletjes.