recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Watermeloensalade

Bijgerecht
4 personen
200 min
Ingrediënten
  • - rucola (75 gram)
  • - cherrytomaatjes (250 gram)
  • - gele paprika (1 )
  • - mozzarella (2 bollen)
  • - verse oregano (2 eetlepel)
  • - geurige olijfolie (4 eetlepels)
  • - baby watermeloen (1 )
  • - witte wijnazijn (6 eetlepels)
  • - rode ui (klein) (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: afsluitbare slaschaal.
  • 2 Hak de oregano grof.
  • 3 Laat de mozzarella goed uitlekken.
  • 4 Snijd e paprika in dunne reepjes.
  • 5 Pel de ui, snijd hem in vieren en snijd de stukken in flinterdunne plakken.
  • 6 Haal de reepjes ui uit elkaar en doe ze over in een kommetje.
  • 7 Schenk er tweederde van de azijn over en laat de ui reepjes zo twee tot drie uur staan tot ze zacht en mooi roze zijn.
  • 8 Snijd de watermeloen in plakken van drie cm dik.
  • 9 Leg de plakken plat neer en snijd de schil eraf.
  • 10 Snijd de plakken watermeloen in blokjes van drie cm.
  • 11 Klop in de slaschaal een dressing van de rest van de wijnazijn met de olijfolie, oregano en wat zout en versgemalen zwarte peper en schep de blokjes watermeloen erdoor.
  • 12 Zet de watermeloensalade zeker een uur afgedekt in de koelkast.
  • 13 Snijd de bollen mozzarella in blokjes en laat deze op een laag keukenpapier goed uitlekken.
  • 14 Snijd de paprika in dunne reepjes en halveer de reepjes.
  • 15 Halveer de cherrytomaatjes.
  • 16 Laat vlak voor het opdienen de uienringetjes even in een zeef uitlekken en schep ze met de mozzarella, paprika en tomaat door de watermeloensalade.
  • 17 Schep ter plekke de rucola erdoor.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.