recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Waterzooi van kip met peultjes

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - stokbrood (1 )
  • - boter (40 gram)
  • - kippenbouillon (250 ml)
  • - verse spinazie (300 gram)
  • - peultjes (200 gram)
  • - prei (1 )
  • - wortels (6 )
  • - citroen (0.5 )
  • - nootmuskaat
  • - kipfilet (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snij de kip in stukken en wrijf de stukken kip in met zout, versgemalen peper en nootmuskaat en leg ze in een hapjespan.
  • 2 Snij de wortel en prei in stukken van 1 cm.
  • 3 Sprenkel er citroensap over de kip en verdeel de wortel, prei, peultjes en spinazie omheen.
  • 4 Schenk de bouillon erbij en verdeel de boter in stukjes op de kip en groenten.
  • 5 Breng het geheel op zacht vuur aan de kook en smoor de kip en groenten afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Geef het stokbrood in plakjes erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.