recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Waterzooi van mosselen

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - boter (50 gram)
  • - droge witte wijn (150 ml)
  • - verse dille (fijngeknipt) (2 eetlepels)
  • - platte peterselie (3 eetlepels)
  • - panklare verse mosselen (2 kilo)
  • - peultjes (150 gram)
  • - bosuitjes (4 )
  • - bospenen (6 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de bospenen in schuine plakjes.
  • 2 Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm.
  • 3 Hak de platte peterselie grof.
  • 4 Verdeel de groenten in een grote hapjespan of wijde braadpan.
  • 5 Spoel de mosselen onder stromend water en gooi mosselen die ook na een flinke tik niet dicht gaan weg.
  • 6 Leg de goede mosselen op de groenten.
  • 7 Strooi de kruiden erover en maal er wat zwarte peper boven.
  • 8 Schenk de wijn erbij en verdeel de boter tussen de mosselen.
  • 9 Verwarm de mosselen en groenten afgedekt 10-12 minuten op matig hoog vuur tot alle mosselen openstaan.
  • 10 Serveer de mosselen met groenten en stoofvocht in diepe borden.
  • 11 Lekker met stokbrood en salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.