recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Waterzooi van mosselen

Hoofdgerecht
2 personen
25 min
Ingrediënten
  • - room (125 ml)
  • - eidooiers (2 )
  • - boter (25 gram)
  • - witte wijn (100 ml)
  • - snijbonen (200 gram)
  • - bosuitjes (4 )
  • - bospenen (3 grote)
  • - mosselen (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Snij de bospeen in schuine, dunne plakjes.
  • 2 Snijd de bosui in stukjes van 4 cm en de snijbonen in stukjes van 2 cm.
  • 3 Snijd de boter in plakjes.
  • 4 Spoel de mosselen in een vergiet onder koud water en laat ze uitlekken.
  • 5 Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een paar minuten niet vanzelf dichtgaan na een tik tegen het aanrecht.
  • 6 Leg de mosselen met de groenten in een grote hapjespan en verdeel de wijn en boter met wat peper erover.
  • 7 Smoor de mosselen en groenten afgedekt in 8-10 minuten gaar.
  • 8 Schep de mosselen en groenten in diepe borden en houd ze warm.
  • 9 Klop de eidooier los met de room, roer dit door het mosselvocht en laat alles op zacht vuur al roerende binden tot een dunne saus.
  • 10 Schenk de saus over de mosselen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.