recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Winterminestrone

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - zout (1 eetlepel)
  • - water (2 liter)
  • - pesto (3 eetlepels)
  • - braadworsten (2 )
  • - schelpjespasta (150 gram)
  • - groene kool (300 gram)
  • - knolselderij (200 gram)
  • - winterwortel (200 gram)
  • - tomatenpuree (70 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - spekblokjes (100 gram)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui grof.
  • 2 Snijd de winterwortel en de knolselderij in blokjes.
  • 3 Snijd de groene kool in repen van 1 cm dik.
  • 4 Prik in de braadworsten.
  • 5 Bak de ui en spekblokjes 2-3 minuten in een soeppan met olijfolie.
  • 6 Roer de tomatenpuree erdoor en bak alles nog 1 minuut.
  • 7 Schep de wortel, knolselderij en groene kool erdoor en voeg het water met het zout en de pasta toe.
  • 8 Breng de soep al roerende aan de kook.
  • 9 Leg de braadworsten erin en kook de soep in 15-20 minuten zachtjes gaar.
  • 10 Neem de worsten uit de soep en snijd ze in plakjes.
  • 11 Roer de pesto door de soep en voeg de plakjes worst weer toe.
  • 12 Serveer de minestrone in soepkommen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.