recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Winterpizza

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - rucola
  • - 30+ geraspte kaas (100 gram)
  • - chorizo (100 gram)
  • - pastasaus picante (0.5 pot)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - hutspotgroente (500 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - mix voor pizzabodem (1 pak)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de chorizo in plakjes.
  • 2 Bereid het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op het pak en laat het 15 minuten rijzen.
  • 3 Verwarm de olijfolie in een wok en roerbak de hutspotgroenten in 3-4 minuten beetgaar.
  • 4 Schep de tijm met wat zout en versgemalen peper erdoor.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 6 Druk het pizzadeeg op de bakplaat uit tot een dunne ronde of rechthoekige lap, zorg dat de pizzabodem aan de rand ietsje dikker is.
  • 7 Strijk de pastasaus over de hele pizza uit en leg de plakjes chorizo erop.
  • 8 Verdeel de hutspotgroenten erover en strooi er tot slot de geraspte kaas over.
  • 9 Schuif de bakplaat een richel onder het midden van de oven en bak de pizza in 15-20 minuten knapperig bruin en gaar.
  • 10 Snijd de pizza in stukken en garneer elk stuk met een toef rucola.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.