recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Wintersalade met taartje van geitenkaas

Voorgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - veldsla (50 g)
  • - witlof (1 struikje)
  • - eikenbladsla (1 kropje)
  • - walnootolie (4 eetlepels)
  • - vloeibare honing (0.5 eetlepel)
  • - wittewijnazijn (10.5 eetlepel)
  • - roze peperkorrels (1 eetlepel)
  • - zachte geitenkaas (200 gram)
  • - diepvries roomboterbladerdeeg (4 plakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Ontdooi de diepvries roomboterbladerdeeg; Plet de roze peperkorrels; Scheur de bladeren van de eikenbladsla in stukken; Snijd de witlof in stukken van 3 cm.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Snijd met behulp van een schoteltje rondjes uit de plakjes deeg.
  • 4 Leg op elk rondje een plak geitenkaas en vouw het deeg langs de rand van de kaas omhoog.
  • 5 Strooi de peperkorreltjes over de kaas.
  • 6 Bak de taartjes op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • 7 Klop de azijn met de honing, olie en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • 8 Meng de sla, witlof en veldsla met de helft van de dressing en verdeel de salade over de borden.
  • 9 Zet de taartjes erop en druppel de rest van de dressing erover.
  • 10 Wijntip: een volle witte wijn, zoals Kleinrivier Chardonnay of Mâcon Villages Grandes Vignes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.