recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Winterse bruine bonensoep

Hoofdgerecht
5 personen
25 min
Ingrediënten
  • - rundvleesbouillon (pot) (340 ml)
  • - ui (groot) (1 )
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - bruine bonen (uit pot of blik) (840 gram)
  • - italiaanse roerbakgroenten (400 gram)
  • - verse rookworst (fijn) (1 )
  • - gerookte spekreepjes (250 gram)
  • - geraspte jonge belegen kaas (100 gram)
  • - fijne zoetzure augurken (1 potje)
  • - zoetzure zilveruitjes (1 pot)
  • - gebakken uitjes (100 gram)
  • - bieslook (15 gram)
  • - platte peterselie (15 gram)
  • - licht roggebrood (8 sneetjes)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Snijd de augurken in kleine blokjes.
  • 3 Knip de bieslook fijn.
  • 4 Hak de peterselie fijn.
  • 5 Verdun de bouillon volgens de aanwijzingen.
  • 6 Fruit de ui in een soeppan met twee derde van de margarine zachtjes glazig.
  • 7 Voeg de bruine bonen met vocht en de aangelengde bouillon toe.
  • 8 Breng alles al roerende aan de kook en pureer de soep met een staafmixer.
  • 9 Roer de Italiaanse groenten erdoor en leg de rookworst in de soep.
  • 10 Laat de soep zo 15 minuten zachtjes koken.
  • 11 Bak intussen in een steelpan met de rest van de margarine de spekreepjes zachtjes uit tot ze knapperig bruin zijn.
  • 12 Laat ze even op keukenpapier uitlekken.
  • 13 Doe de spekjes, kaas, augurken, zilveruitjes, gebakken uitjes, bieslook en peterselie over in schaaltjes.
  • 14 Snijd de rookworst in plakjes en roer ze weer door de soep.
  • 15 Serveer de bruine bonensoep in wijde kommen en zet de schaaltjes op tafel, zodat ieder zijn eigen soep kan versieren.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.