DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Winterse risotto

Hoofdgerecht Gemiddeld 25 minuten
(0)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Breng in een pan 1 liter water aan de kook met de bouillontabletten en 3 takjes tijm. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 0,5 cm. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Stap 2 Verwarm een pan met dikke bodem (of hapjespan) met de olie en fruit de ui en knoflook in drie minuten glazig. Voeg de pastinaak en 4 takjes tijm toe en bak al omscheppend mee. Stap 3 Voeg de risottorijst toe, en bak op laag vuur kort aan. Bak de paddenstoelen 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg beetje bij beetje de hete bouillon toe en roer de rijst om totdat deze na ruim 15 minuten gaar is. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige is opgenomen. Stap 4 Verwijder de tijmtakjes uit de risotto. Rasp de pecorino boven een kom en schep door de risotto. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel over diepe borden, bestrooi met versgemalen peper en wat extra kaas en serveer.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - rasp
Voedingswaarden (per portie)
Energie 704 kcal
Eiwit 23 g
Koolhydraten 97 g
Vet 22 g
Waarvan verzadigd 10 g
Trefwoorden
winterrecepten