recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Winterse roodfruittrifle

Nagerecht
6 personen
155 min
Ingrediënten
  • - kerstchocolaatjes
  • - cake (100 gram)
  • - bitterkoekjes (100 gram)
  • - mascarpone (250 gram)
  • - poedersuiker (50 gram)
  • - slagroom (250 ml)
  • - vanillestokje (1 )
  • - diepvries bosbessen (250 gr.) (0.5 pak)
  • - diepvries frambozen (250 gr.) (0.5 pak)
  • - stoofpeertjes kant-en-klaar (4 stukken)
  • - zoete witte wijn (150 ml)
  • - suiker (50 gram)
  • - roodfruitsap (200 ml)
  • - gelatine (3 blaadjes)
Bereidingswijze
  • 1 Week de blaadjes gelatine 10 minuten in een kom met koud water.
  • 2 Verwarm de helft van het roodfruitsap met de suiker in een steelpan tot aan het kookpunt.
  • 3 Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze al roerend op in het warme sap.
  • 4 Roer ook de rest van het sap en 2/3 wijn erdoor.
  • 5 Laat het mengsel afkoelen tot het gelei-achtig wordt.
  • 6 Snijd de stoofpeertjes in stukjes en verdeel ze met de bevroren frambozen en bosbessen op de bodem van de schaal.
  • 7 Schenk het gelatinemengsel erover en laat de pudding in de koelkast in 1 uur stevig worden.
  • 8 Snijd het vanillestokje open en schraap het zwarte merg eruit.
  • 9 Klop in een kom de slagroom met poedersuiker en het vanillemerg stijf. Klop ook de mascarpone erdoor.
  • 10 Knip de bitterkoekjes in kleine stukjes, de cake in blokjes en verdeel ze over de roodfruitpudding.
  • 11 Sprenkel er de resterende zoete wijn over en strijk het roommengsel erover uit.
  • 12 Zet de schaal tenminste 1 uur of tot gebruik in de koelkast.
  • 13 Neem de schaal uit de koelkast en garneer de trifle met de kerstchocolaatjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.