recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Winterse runderstoofpot met groene kool en wortel

Hoofdgerecht
4 personen
180 min
Ingrediënten
  • - groene savooiekool (0.5 )
  • - winterwortel (300 gram)
  • - vastkokende aardappelen (400 gram)
  • - vleesbouillon (van een tablet) (400 ml)
  • - gedroogde tijm (0.5 eetlepel)
  • - tomatenpuree (2 eetlepels)
  • - grote uien (2 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - ribbraadlappen (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snij deze samen met de wortelen in stukken.
  • 2 Schil de ui en snijd deze in dunne partjes.
  • 3 Snijd de savooiekool in brede repen.
  • 4 Wrijf de stukken vlees in met zout en peper en bak ze in een braadpan met olijfolie rondom bruin.
  • 5 Bak de partjes ui even mee.
  • 6 Schep de tomatenpuree, tijm en bouillon erdoor en breng het geheel tegen de kook aan.
  • 7 Stoof het vlees afgedekt op heel laag vuur (met een vlamverdeler) in 2.5 uur zachtjes gaar.
  • 8 Schep dan de aardappel, wortel en groene kool erdoor.
  • 9 Voeg eventueel nog een scheut water toe en stoof het gerecht nog 20-25 minuten tot de groenten gaar is.
  • 10 Serveer het gerecht in diepe borden.
  • 11 Lekker met grof volkorenbrood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.