recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Wintersoep met prei

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - rundergehakt (200 g)
  • - vleesbouillon (1.5 liter)
  • - gedroogde linzen (250 g)
  • - gedroogde provençaalse kruiden (1 eetlepel)
  • - knolselderij (200 g)
  • - winterwortel (200 g)
  • - prei (300 g)
  • - salami (100 g)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer de soep met de salamiblokjes erover gestrooid en donker vloerbrood.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de salami in blokjes; Snijd de prei in ringen; Snijd de winterwortel in blokjes; Snijd de knolselderij in blokjes.
  • 3 Verhit de olie in een soeppan en bak de salami knapperig bruin.
  • 4 Schep de salami op een bordje en bak de groenten al omscheppend 3-4 minuten in het bakvet.
  • 5 Schep de Provençaalse kruiden en de linzen erdoor en schenk de bouillon erbij.
  • 6 Breng het geheel al roerende aan de kook en kook de soep in 25-30 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Roer regelmatig.
  • 8 Kruid het gehakt met wat zout en peper.
  • 9 Rol er kleine balletjes van en voeg ze na een kwartiertje aan de soep toe.
  • 10 Wijntip: Eenvoudige rode wijn, zoals Huiswijn of Côtes du Roussillon.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.