recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Witlof met appel en brie uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - walnoten (25 gram)
  • - brie (200 gram)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - grote stevige appel (1 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - grote en stevige stronkjes witlof (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd een dun kontje van de witlofstronkjes en snijd ze voorzichtig in de lengte doormidden.
  • 3 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en leg de stronkjes witlof met de snijkant in de hete olie.
  • 4 Bak ze 2 minuten en smoor ze daarna afgedekt 2-4 minuten op matig hoog vuur, zodat ze iets gaarder worden.
  • 5 Schil intussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in heel dunne partjes.
  • 6 Leg de stronkjes witlof naast elkaar in de ingevette ovenschaal en strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper over.
  • 7 Leg de appelpartjes dakpansgewijs op de stronkjes witlof en strooi de tijm erover met nog wat peper.
  • 8 Snijd de brie in plakken.
  • 9 Dek elk struikje witlof af met twee plakken brie en strooi de grof gehakte walnoten erover.
  • 10 Schuif de schaal midden in de oven en bak de witlof tot de kaas gaat kleuren en mooi uitsmelt.
  • 11 Lekker met gekookte aardappelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.