recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Witlof met ham en kaas uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - halfvolle melk (100 ml)
  • - aardappelen (1 kg)
  • - 30+ geraspte kaas (75 gram)
  • - zuivelspread met bieslook light (1 bakje)
  • - ham (100 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - witlof (6 struikjes)
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de witlof struikjes en leg deze in een grote hapjespan met de helft van de olijfolie en bak ze 3 minuten.
  • 2 Schenk er 100 ml water bij en smoor de struikjes afgedekt in 10 minuten beetgaar.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Laat de struikjes goed uitlekken.
  • 5 Snijd de ham in dunne reepjes en meng deze met de zuivelspread en bestrijk de snijvlakken van de witlof met dit mengsel.
  • 6 Leg de struikjes naast elkaar in een ingevette ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.
  • 7 Bak de witlof in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 9 Kook de aardappelen in 15 minuten gaar, stamp ze fijn en roer ze met de melk, de andere helft van de olijfolie en wat zout en peper tot een smeuïge puree.
  • 10 Serveer de puree bij de witlofschotel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.