recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Witlof met ham en kruidige hüttenkäse

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - versgemalen zwarte peper
  • - nootmuskaat
  • - bosuitjes (2 stuks)
  • - geraspte belegen kaas (150 g)
  • - ham (100 g)
  • - Hüttenkäse (200 g)
  • - witlof (6 struikjes)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met gebakken aardappelen.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de ham in reepjes; Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  • 3 Maak de struikjes witlof schoon en kook ze in ruim water met zout in 10 minuten beetgaar.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 5 Meng de hüttenkäse met de ham, kaas, bosui en nootmuskaat en peper naar smaak.
  • 6 Laat struikjes witlof in een vergiet uitlekken.
  • 7 Halveer ze in de lengte en leg ze in een ingevette lage ovenschaal.
  • 8 Verdeel het kaasmengsel erover.
  • 9 Laat de witlof in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar worden.
  • 10 Wijntip: vol, bovengistend abdijbier, zoals Chimay of Dubbel. .
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.