recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Witlof met ham uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - tafelaardappelen (800 gram)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - oud witbrood (2 sneetjes)
  • - ham (200 gram)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - witlof (6 struikjes)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • 2 Halveer de struikjes witlof in de lengte.
  • 3 Snijd de ham in reepjes.
  • 4 Leg ze met het snijvlak naar beneden in een koekenpan met hete olijfolie en bak ze in 5 minuten op matig hoog vuur bruin.
  • 5 Leg de struikjes met het snijvlak naar boven naast elkaar in een ingevette lage ovenschaal en verdeel de reepjes ham erover.
  • 6 Snipper de ui.
  • 7 Verkruimel het brood.
  • 8 Fruit de ui glazig in het bakvet en meng het broodkruim en de peterselie erdoor.
  • 9 Strooi dit mengsel over de witlof.
  • 10 Schenk een beetje water op de bodem en laat de witlof in de oven 25 minuten gaar en goudbruin worden.
  • 11 Kook intussen de aardappelen gaar en geef ze bij de witlof.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.