recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Witlof met zalm uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - mayonaise (2 eetlepels)
  • - bladpeterselie (2 eetlepels)
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - rode ui (1 kleine)
  • - zalmfilet , ontdooid (4 )
  • - koolzaadolie, bak & braad (3 eetlepels)
  • - struikjes witlof (4 grote)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: een klein ovenschaaltje per persoon.
  • 2 Vet de ovenschaaltjes in.
  • 3 Snipper de rode ui fijn.
  • 4 Hak de kappertjes grof en hak de bladpeterselie fijn.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 6 Snijd van de kontjes van de witlofstruikjes een klein plakje af en halveer de struikjes in de lengte.
  • 7 Verwarm de koolzaadolie in de koekenpan en leg de struikjes er op de snijkant in.
  • 8 Bak de struikjes in vier tot zes minuten bruin en beetgaar.
  • 9 Keer ze halverwege de tijd voorzichtig met behulp van een spatel.
  • 10 Snijd intussen de zalmfilets in heel kleine stukjes en meng ze in een kom met de ui, kappertjes, peterselie, mayonaise en wat zout en peper.
  • 11 Leg de struikjes witlof met de snijkant naar boven kop aan kont in de ovenschaaltjes en verdeel het zalmmengsel erover.
  • 12 Schuif de schaaltjes in de oven en bak de witlof met zalm in vijftien tot twintig minuten gaar en laat de zalm iets kleuren.