recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Witlofsalade met geroosterde cranberry’s

Bijgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - verse cranberry's (150 gram)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - suiker (2 theelepel(s))
  • - grof zeezout
  • - notenolie (5 eetlepel(s))
  • - witte wijnazijn (1.5 eetlepel)
  • - fijne mosterd (0.5 theelepel)
  • - struikjes witlof (3 kleine)
  • - rucola (40 gram)
  • - gepelde walnoten (25 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Hak de walnoten grof.
  • 3 Schep in een bakblik de cranberry’s met de tijmblaadjes, suiker, een beetje zeezout, versgemalen zwarte peper en 2/3 deel van de notenolie om en rooster de cranberry’s 8-10 minuten in de oven tot de velletjes openknappen.
  • 4 Laat de cranberry’s in het bakblik afkoelen.
  • 5 Klop in een kommetje de azijn met de mosterd, wat zout en versgemalen zwarte peper en de rest van de notenolie tot een dressing.
  • 6 Snijd de kontjes van de witlofstuikjes en maak de bladeren los.
  • 7 Snijd de grotere bladeren in 2-3 stukken.
  • 8 Meng de witlof en rucola luchtig in een slaschaal -of in individuele schaaltjes– met de dressing en verdeel de cranberry’s en walnoten erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.