recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Witte asperges met groene basilicumsaus en ham

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - creme fraiche (200 ml)
  • - fijne mosterd (1 theelepel)
  • - sinaasappel (0.5 )
  • - verse basilicum + extra blaadjes voor garnering (15 gram)
  • - plakken gegrilde achterham (300 gram)
  • - witte asperges (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: blender en platte schaal, voorverwarmd.
  • 2 Rasp en pers de sinaasappel.
  • 3 Leg de asperges één voor één op een plank.
  • 4 Schil ze met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden, draai de asperge steeds een slag.
  • 5 Schil de onderkant net iets dikker.
  • 6 Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges.
  • 7 Leg de asperges in een hapjespan met ruim kokend water met wat zout.
  • 8 Kook de asperges afgedekt 5 minuten.
  • 9 Draai daarna het vuur uit en laat de asperges afgedekt nog 10-15 minuten in het warme vocht staan.
  • 10 Halveer intussen de plakken ham in de lengte en rol ze op.
  • 11 Doe de basilicum (blaadjes met steeltjes) in de blender.
  • 12 Voeg sinaasappelrasp en –sap met de mosterd, crème fraîche en wat zout en peper toe.
  • 13 Meng alles al draaiend op de hoogste stand tot een lichtgroene saus.
  • 14 Schenk de saus in een steelpan en verwarm al roerend op matig hoog vuur.
  • 15 Laat het niet koken.
  • 16 Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht.
  • 17 Laat ze goed uitlekken en leg ze op de warme platte schaal.
  • 18 Schenk de basilicumsaus erover en leg de rolletjes ham eromheen.
  • 19 Garneer met toefjes basilicum.
  • 20 Lekker met gekookte krieltjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.