recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Witte bonen-spinaziestamppotje met een tartaartje

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - spinazie (600 gram)
  • - tartaartjes (4 )
  • - kruidenbouillon (van bouillonpoeder) (150 ml)
  • - wite bonen (1 pot)
  • - kerriepoeder (0.5 eetlepel)
  • - aardappelen (750 gram)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - uien (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de ui en snipper deze grof.
  • 2 Fruit de ui in een wok met de helft van de eetlepels margarine zachtjes glazig.
  • 3 Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • 4 Bak de aardappelblokjes met de kerriepoeder 2-3 minuten mee.
  • 5 Schep de witte bonen met vocht en de bouillon erdoor.
  • 6 Kook de aardappel in 10-15 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Kruid de tartaartjes met zout en peper en bestrijk ze met margarine.
  • 8 Bak ze in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  • 9 Stamp de aardappelen en bonen tot een smeuïge stamppot en schep de spinazie erdoor.
  • 10 Warm het geheel door tot de blaadjes beginnen te slinken.
  • 11 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 12 Serveer de stamppot in diepe borden en leg de tartaartjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.