recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Witte bonen stoofpot

Hoofdgerecht
4 personen
2 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - winterwortel (1 )
  • - rode paprika (1 )
  • - courgette (1 )
  • - pittige paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - tomatenpuree (70 gram)
  • - witte bonen (1 pot)
  • - volkorenbrood (8 sneetjes)
  • - water (200 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Snijd de winterwortel in plakken en de rode paprika in brede repen.
  • 4 Snijd de courgette in repen.
  • 5 Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
  • 6 Schep de wortel, paprika, en courgette erdoor en bak alles 3-4 minuten.
  • 7 Roer de paprikapoeder en tomatenpuree erdoor en bak alles nog 1 minuut.
  • 8 Meng de witte bonen met vocht erdoor en schenk er het water bij.
  • 9 Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de stoofpot nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • 10 Serveer het brood erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.