recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Witte bonenstoofpot met broccoli en feta

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - feta (100 gram)
  • - zwarte olijven zonder pit (100 gram)
  • - witte bonen (uit pot) (1440 gram)
  • - groentebouillon (250 ml)
  • - broccoli (400 gram)
  • - gedroogde oregano (1 eetlepel)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui grof.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Snijd de broccolistronk in blokjes.
  • 4 Laat de witte bonnen uitlekken.
  • 5 Halveer de olijven.
  • 6 Fruit de ui en knoflook in een hapjespan met olijfolie glazig en roer de paprikapoeder en oregano erdoor.
  • 7 Voeg de broccoli en bouillon toe en smoor de groente in 4 minuten beetgaar.
  • 8 Schep de witte bonen met de olijven erdoor en warm de stoofpot nog 5-10 minuten zachtjes door.
  • 9 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 10 Verdeel de stoofpot over diepe borden en strooi de kaas erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.