recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Witte koolsalade met makreel

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - citroen (0.5 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - witte kool (500 gram)
  • - bleekselderij (2 stengels)
  • - sinaasappels (2 )
  • - gestoomde makreel (400 )
  • - platte peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - volkorenbrood (4 sneden)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de citroen.
  • 2 Klop in een pan het citroensap met de olijfolie, mosterd, het water en zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing.
  • 3 Snijd de witte kool in repen.
  • 4 Snijd de bleekselderij in flinterdunne plakjes.
  • 5 Schep de witte kool en bleekselderij erdoor.
  • 6 Breng het geheel aan de kook en laat de salade daarna van het vuur af afkoelen.
  • 7 Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • 8 Maak de makreel schoon en verdeel de vis in stukken.
  • 9 Schep de peterselie door de salade en verdeel de salade over de borden.
  • 10 Leg de sinaasappel en makreel erop.
  • 11 Snijd de sneden brood diagonaal.
  • 12 Geef het brood erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.