recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Witte pizza met broccoli en cherry tomaten

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - water (180 ml)
  • - zout (1 theelepel(s))
  • - bosuitjes (2 )
  • - cherry tomaten (250 gram)
  • - parmezaanse kaas (100 gram)
  • - buffelmozzarella (2 bollen)
  • - knoflook (1 teen)
  • - basilicum (15 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - instant gist (1 zakje)
  • - bloem (400 gram)
  • - broccoliroosjes (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Hak de basilicum fijn; pers de knoflook; snijd de mozzarella in plakken; rasp de Parmezaanse kaas; snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm.
  • 2 Snijd de broccoli in kleinere roosjes en kook ze in 3-4 minuten beetgaar.
  • 3 Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
  • 4 Meng de bloem met gist, de afgemeten hoeveelheid zout, 0.25 van de olijfolie en de afgemeten hoeveelheid lauwwarm water en kneed dit in 10 minuten tot een soepel deeg.
  • 5 Verdeel het deeg in stukken (voor iedere persoon 1), rol ze uit tot dunne ronde lappen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 6 Vouw de rand iets naar binnen.
  • 7 Meng het basilicum met knoflook, zout, peper en 0.25 van de olijfolie en strijk dit over de pizza’s uit.
  • 8 Leg de plakken mozzarella erop, strooi de Parmezaanse kaas erover en leg hierop de broccoliroosjes, cherry tomaten en bosui.
  • 9 Druppel er nog wat olijfolie over.
  • 10 Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de pizza’s in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 11 Serveer er een frisse salade bij.